Maak het urensaldo in Nostradamus weer kloppend

Het is heel begrijpelijk dat jouw medewerkers de afgelopen maanden minder uren hebben gemaakt dan normaal. Om te voorkomen dat je hierdoor later administratieve problemen krijgt, geven wij je tips om het urensaldo weer gelijk te trekken met de werkelijkheid. Zo hebben jij en je medewerkers weer een handig overzicht van de actuele uren.

Vul de uren aan

Met de zogeheten ‘periode bulk mutatie’ kun je voor de medewerkers met vaste uren de misgelopen uren aanvullen tot contracturen. Je vindt deze handige functionaliteit rechtsboven bij het onderdeel ‘personeelskaarten’. In het nieuwe periode mutatie rapport zie je vervolgens eenvoudig terug hoeveel uur er is gewijzigd.

Wil je een wijziging doorvoeren voor een periode die al is afgesloten? Zorg dan dat je desbetreffende periode eerst weer heropent. Ga hiervoor naar: Personeel > Management > Perioden.

Lees meer over de Bulk Periode Mutatie in dit artikel van Nostradamus

Verwerk het aantal ziekte-uren en wachtdagen

De afgelopen maanden zag de wereld er voor veel bedrijven in de horeca, retail, zorg en logistiek anders uit. Naast een gewijzigde bezetting, waren er meer medewerkers ziek dan normaal. Was dat ook in jouw bedrijf het geval? Dan is nu het moment om te checken of de ziekte-uren en wachtdagen goed in Nostradamus zijn verwerkt. Je controleert dit op de personeelskaart op het tabblad Ziekte.

Even SPieqen hoe je ziekte-uren moet verwerken?

Bekijk onze video
Controleer de over- en minuren

Heb je de uren aangevuld en weet je zeker dat alle ziekte-uren kloppen? Dan hoef je alleen nog te controleren of de over- en minuren van alle medewerkers goed zijn verwerkt in Nostradamus.

Je bekijkt dit eenvoudig op de personeelskaart op het tabblad Uren of in de rapportage van de afgelopen periode. Hiervoor ga je naar Personeel > Rapportage > Uren > Saldo Rapport en/of Periode Rapport.

Klopt het overuren saldo niet? Kijk dan of je het verlof goed verwerkt hebt. Via de link hieronder leggen we je uit hoe je dit moet doen.