Check of het verlofsaldo van jouw medewerkers klopt

Openstaand verlof is een belangrijke kostenpost voor jouw bedrijf. En dat niet alleen; als medewerkers hun verlof niet opnemen, kan dat uiteindelijk leiden tot problemen in de planning. Het is dus een slimme zet om het verlof goed in de gaten te houden.

Gelukkig hou je grip op het verlof met de handige tools in Nostradamus. SPieq hieronder nog even hoe je dit regelt voor jouw bedrijf.

Jaaroverzicht

Wil jij in één oogopslag zien hoeveel verlofuren er tot einde contract of het jaar nog openstaan? Dit doe je eenvoudig door het Jaaroverzicht te bekijken.

 

  • Ga naar Rapportage > Planning > Jaaroverzicht
  • Klik vervolgens op het tabblad vakantie-uren
Zorg dat je verlofsaldo klopt

Om zeker te weten dat het verlofsaldo klopt, is het belangrijk om de vakanties en overig verlof goed te verwerken. Dit betekent dat je het juiste aantal dagen en uren onder het juiste soort verlof toevoegt. De aanvragen vind je via Personeel > Management > Vrije dagen

Wettelijk en bovenwettelijk saldo

Het is in Nostradamus ook mogelijk om wettelijke en bovenwettelijke verlof-uren te registreren. Hierbij vervalt het verlof na verloop van tijd en hou je meer grip op de verlof-uren stand binnen het bedrijf. Vraag Pieq voor de mogelijkheden hiervoor.

Even SPieqen hoe wij verlof van medewerkers verwerken?

Bekijk onze video
Geef je medewerkers inzicht

In de Nostradamus app vinden medewerkers hoeveel verlof zij nog op kunnen nemen tot het einde van het jaar. Loopt hun contract voor het einde van het jaar af? Dan zien zij vanzelfsprekend alleen het aantal beschikbare uren gekoppeld aan de looptijd van hun contract.

Medewerkers vinden in de app ook het saldo van de over- en minuren. En maken ze gebruik van andere spaarpotjes, bijvoorbeeld Compensatie uren of ADV-uren? Dan zijn deze hier ook zichtbaar.